Révfülöp szállás és apartman kínálatunk:
Katalin nyaralóháza R1 – Révfülöp

Balatoni szállás

1 év telt el a közzététel óta

Révfülöp szállás kínálatai közül ezt a szép nyaralót ajánljuk figyelmébe, mely maximum 6 fő elszállásolására alkalmas. A ház egy hangulatos nappalival, műholdas TV-vel és kétszemélyes hálószobával rendelkezik. Egy étkezősarok és egy mosogatógéppel, mikrohullámú sütővel, kávéfőzővel, tűzhellyel és hűtőszekrénnyel felszerelt gyönyörű konyha is a ház részei. Fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel, bidével és mosógéppel, valamint két hálószoba, egy franciaággyal és egy két egyszemélyes ággyal is rendelkezésre áll. A házhoz tartozik egy fedett terasz, ... <p class="read-more-container"><a title="Katalin nyaralóháza R1 – Révfülöp" class="read-more button" href="https://www.balatononszallas.hu/kiado-szallas-balatonon/katalin-nyaralohaza-r1-revfulop/#more-5859" aria-label="More on Katalin nyaralóháza R1 – Révfülöp">Olvasson tovább</a></p>

90 m2
2
1

Pár szóban a település története:

Révfülöp a festői szépségű település a Balaton éjszaki partján a Fülöp hegy lábánál található. Autóval könnyen megközelíthető, hiszen a 71 –es főút áthalad a városon keresztül.

Révfülöp a túlsó parton található Balatonboglárral való közelsége miatt (5,2 km) ősi révhely. Egyes írások szerint már a római korban is lakott terület volt, de első írásos említése 1211-ből származik.

Az addig szépen fejlődő középkori települést a törökök 1548 körül felégették, ami ezt követően lakatlan területé vált. A révhajózás 1752-ben indult újra és ekkor a szőlőművelés fejlődése is elkezdődött.

A balatoni villa- és üdülőtulajdonosok segítségével és a1899-ben megalakult Révfülöpi Fürdő- és Partszépítő Egyesület közreműködésével elkezdődött az üdülőhely fejlesztése. Ezen fejlesztéseknek köszönhetően és a település természeti adottságainál fogva Révfülöp elnyerte mai arculatának alapját. Ennek köszönhetően a század végére keresett üdülőhellyé vált.

Jelenben:

Ma az üdülőhely központja a forgalmas kikötő és környéke, az eklektikus épületekkel, a bazársorral a vendéglátó egységek gazdag kínálatával.  A strand a homokos lídós parttal elsősorban a kisgyermekes családoknak, de a nyugdíjasok számára is nagy népszerűségnek örvend.

A csodás fák árnyékában a hajóállomás irányába, a Szigeti strand mellett haladva, végig a Balaton partvonalán helyezkedik el az Európa sétány. A sétány vöröskővel kirakott parti része nem csak a horgászoknak nyújt kellemes időtöltést. A sétányon elhelyezett padokon is egyszerűen csak gyönyörködhetünk a balatoni panorámában vagy élvezhetjük a fák hűs árnyékát.

Révfülöp borozás

A hegyoldalban sétálva a lélegzetelállító kilátáson kívül, csodálatos nyaralókban és faverandás polgári villákban gyönyörködhetünk, a szőlőhegyi pincék pedig igazi házi borkóstolóra invitálják a kirándulókat

Már jóval a nyári szezon előtt, az idelátogató turisták gazdag programokból és rendezvényekből válogathatnak. Pünkösdkor az Aranyhíd Barátság Fesztivál kerül megszervezésre, melyet a balatonboglári önkormányzattal és a MAHART Balatoni Hajózási Kft-vel közösen szerveznek.

A településen kettő srand is üzemel, az egyik a Szigeti a másik a Császtai névre keresztelt.

A városon kívül, Révfülöp környéke is gazdag látnivalót kínál az idelátogatóknak és ne feledkezzünk meg az évente megrendezett Balaton-átúszó versenyről. A már hagyományos eseménnyé vált a verseny. Révfülöp és Balatonboglár közé eső 5,2 kilométeres távon rendezik és nyaranta több tízezer embert mozgat meg.

Az úszóversenyhez kötött Villa Filip Napok – ingyenes nyári fesztivál és könnyűzenei programmal, utcabállal mely a révfülöpi nyár kiemelkedő kulturális eseménye.

Révfülöp látnivalói közül a Fülöp-hegyi Millenniumi kilátót emelnénk ki első sorban. Lélegzetelállító panorámájáról a jeles földrajztudós, Cholnoky Jenő így elmélkedett:

“A révfülöpi Fülöp-hegyről nyílik a világ egyik legszebb tája. Vannak magasabb hegyek, nagyobb vizek, de ahol a vulkáni kúpok csodás sokasága találkozik a széles víztükörrel, ilyen legfeljebb a Brazil partoknál, Rio de Janeiro partjainál van.”

Szállásainkkal kapcsolatban keressenek minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!


Összehasonlítás