Keszthely szállás és apartman kínálatunk:
Lajos medencés nyaralója Ke11 – Keszthely

Balatoni szállás

Lajos medencés nyaralója Ke11 – Keszthely

Már 6.500 Ft / Ft/fő/éjtől
1 év telt el a közzététel óta

Aki szereti a különálló medencés házak kényelmét az Lajosék nyaralójában nem fog csalódni! Ez a teljesen felújított és ízlésesen berendezett különálló nyaralóház Keszthely csendes részén található. Kényelmi szolgáltatások rendkívül széles körével biztosítja a tökéletes pihenést. Egy kis előszoba vezet az igényesen berendezett nappaliba, ami egy világos sarokkanapéval és 120 cm-es LCD TV-vel van felszerelve. A lépcső alatt egy kerek, kihúzható asztal található, így egy hat fős család kényelmesen vacsorázhat együtt. ... <p class="read-more-container"><a title="Lajos medencés nyaralója Ke11 – Keszthely" class="read-more button" href="https://www.balatononszallas.hu/kiado-szallas-balatonon/lajos-medences-nyaraloja-ke11-keszthely/#more-6063" aria-label="More on Lajos medencés nyaralója Ke11 – Keszthely">Olvasson tovább</a></p>

120 m2
3
2

Keszthely település leírás

A tó nyugati medencéjénél fekszik Keszthely városa, mely a Balaton fővárosa nevét is viseli. A Zala folyó torkolatától északra található város történelme jelentős múltra tekint vissza. A településen a 71-es főút halad keresztül, de 75-ös főútvonal is a település környékén csatlakozik a 71-es főútvonalhoz

Pár szóban a település története:

A honfoglalás után, miután az avar birodalmat felszámolták a frankok a Dunántúl a Karoling dinasztia részévé vált. A közigazgatás áthelyeződött Zalavárra, ahol szlávok építettek ki grófságot melynek központja Mosaburg volt. A fenéki erőd továbbra is lakott volt ezt 900 körül a honfoglaló magyarok dúlták fel és véglegesen elpusztították. A magyar köznép a X. század végén, XI. század elején telepedett le. A Keszthely nevet a szláv “kostel” szóból eredendően a latin “castellum” szóból származik. Eleinte a településen elszórtan helyezkedtek el a lakóházak, majd lassan megépült az első templom is.

Festeticsek:

A török hódoltság végéhez közeledve az 1690-ben történt Kanizsa visszafoglalása után, Keszthelyen is véget ért a törökkor. Az 1700-as években a Pethők örökösei osztoztak a városon és az ő részeiket vásárolva fel lett Festetics Kristóf 1739-ben Keszthely birtokosa.

Pár év múlva 1745-ben kezdték meg a barokk kastély felépítését és kiterjedt birtokainak igazgatását ide helyezte át. A rengetek munkával járó építkezések és igazgatás számos munkahelyet teremtett az itt lakó embereknek. A Festetics családnak nagyon sokat köszönhet a város, hisz ők alapították Keszthelyen a kórházat, illetve az első gimnáziumot is.

Festetics Kastély

 

A kastélyban múzeum, kávézó üzemel. A parkja csodálatos virágokkal díszített. Házasságkötések és esküvői fotózások színtere az épület. Nyáron a nagy szökőkút üzemel a parkban.

Jelenben:

Keszthely városára jellemző a mai időkben, hogy gazdasága szinte kizárólag a turizmusra, idegenforgalomra épül. A rendszerváltási előtti időkből fennmaradó üdülők többsége szállodává alakult, illetve sok új – magántőkének köszönhetően – kisvállalkozás alakul, szálláshelyek, panziók – épülnek ezzel fellendítve a kereskedelmet is. Az elmúlt években szinte teljesen össze nőtt Gyenesdiással, ahol főleg idegenforgalommal foglalkoznak.

A városvezetés fő célja az idegenforgalom folyamatos fejlesztése, további fellendítése. Ezen intézkedések összefüggésében – és a város múltjára tekintettel – a következő épületek újulnak meg:

Strandok:

Városi strand:
Az úgynevezett városi strand Keszthely legnagyobb strandja. Hatalmas, 35000m2 napozófelülettel és közel 20db vendéglátóegységgel teszi teljessé a pihenést, strandolást az idelátogatónak. A belépős strand szolgáltatásai között szerepel a Balaton formájú szabadtéri élménymedence díjmentes használata, röplabdapálya és strandfoci használata is.

Keszthely Szigetfürdő

 

A keszthelyi városi strand egyik látványossága 1864-ben épült Szigetfürdő. 2017-ben teljes felújításon eset át. Ezen a szigeten remek lehetőség nyílik napozni és lépcső is segíti a vízbe jutást.

 További szolgáltatások: 
  • óriáscsúszda
  • játékterem
  • gokart
  • asztalitenisz
  • mini golf
  • strand könyvtár

Az keszthelyi éjszaki élet több fő állomás is itt található. Egyik ilyen – a nyári szabadtéri koncerteknek is helyet adó – szórakozóhely a Viviéra Beach. Számtalan koncertet szerveztek már ide, többek között Majka, Kowalsky meg a Vega, Zoltán Erika, Kozmix fokozta már itt a hangulatot.


Összehasonlítás