Balatonberény településen szállás – Balaton szállás

Balatonberény szállás és apartman kínálatunk:
Gudrun háza Be4 – Balatonberény

Balatoni szállás

1 év telt el a közzététel óta

Balatonberényi szálláshely egyike Gudrun háza Be4, kedves kis különálló nyaraló. A déli parti település csendes kis mellékutcájában található. A balatonberényi szállás egy  kétszintes nyaraló, melynek földszintjén  az előszobából belépve a nappali fogad minket, ahol a TV mellett kandalló is megtalálható. Ezen a részen kapott még helyet az étkező, a zuhanyzós fürdőszoba WC-vel és mosógéppel, illetve a jól felszerelt konyha ( vízforraló, mikrohullámú sütő, kisebb hűtő, gázüzemű sütő és tűzhely, kenyérpirító, ... <p class="read-more-container"><a title="Gudrun háza Be4 – Balatonberény" class="read-more button" href="https://www.balatononszallas.hu/kiado-szallas-balatonon/gudrun-haza-be4-balatonbereny/#more-6257" aria-label="More on Gudrun háza Be4 – Balatonberény">Olvasson tovább</a></p>

80 m2
2
1

Balatonberény

Somogy megyében, a Balaton déli partjának legnyugatibb részében Balatonszentgyörgy és Balatonkeresztúr között található. Az M7-es autópályától, és a sármelléki repülőtértől is könnyen megközelíthető.

Pár szóban a település története:

Az első írásos említése 1121-ből származik, akkor nevét Buren alakban emlékeztem meg a községről. Egy 1536-ból származó adóösszeírásban már a Fajsz-Berény néven említik meg a települést.  Egyes feljegyzések szerint az itt élő népek fő bevételi forrása már akkor is a szőlőművelés volt.

Az 1863-ban kialakított Déli-vasútnak köszönhetően, pár év elteltével országosan ismert fürdőhellyé válik, amikor már Balaton-Berény néven jelölt településként jelenik meg. Talán ennek köszönhetően a 20. század elején Balaton-Berényben már négy szálloda üzemel,és csodálatos villák kerülnek felépítésre.

A második világháború után a község fejlődése lelassult, később önállóságát is elveszítette, amit csak később 1989-ben sikerül visszanyernie. 

Jelenben:

Ennek a kis községnek, körülbelüli 1000 fős lakosával legfőbb vonzereje a Balaton. Lehet ezért is került így kialakításra, hogy minden korosztály számára vonzó legyen és mindenki, aki ide ellátogat mindegy, hogy pihenni, strandolni vagy aktívan sportolni szeretne, megtalálja a számára legtartalmasabb kikapcsolódást.

Balatonberény a 6 kilométeres partszakaszával és sekély vízpartjával három stranddal várja a fürdeni és napozni vágyókat. Ezek közül a Községi Strand, amit a Balaton egyik legtisztább és legrégebbi strandjának említenek.Itt található többek között a „Naturista Strand” is a Balaton-part legnagyobb nudista strandja.

Nyugalom szigete a település

De a strandon kívül ne felejtsük el, hogy Balatonberényt a csend és nyugalom szigetének is nevezik még. A természet ajándéka a települést körülölelő fák és a sűrű nádas melynek köszönhetően zavartalan, nyugodt nyaralást biztosít.

 

Balatonberényi lankás vidék

A kis mellékutcák a régi parasztházakkal, a közterek szobrai és a gótikus templom egy hangulatos sétára invitálja az idelátogatókat. Aki merészebb és gyalogosan fel szeretné fedni a környék látnivalóit, az akár egy borkóstolóval egybekötött túrát is bevállalhat a szőlőhegy természetes lankáin.

Vagy akár bicikliháton egy hosszabb kirándulás alkalmával érdemes egyszer bebarangolni és körbebiciklizni ezt a sokszínű vidéket. Biztos, hogy tartalmas kikapcsolódást nyújt.

Egy balatonberényi nyaralás gazdag program lehetőségeket kínál szinte minden generáció számára; lehet az fiatal-vagy idősebb korosztály, de az biztos, hogy a család minden tagjának ez a falu feledhetetlen kalandot és élményt tartogat.

Egyéb kérdéssel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre elérhetőségeink egyikén.

Összehasonlítás