Balatongyöröki szállás és apartman kínálatunk:
Villa Pelso – Balatongyörök

Balatoni szállás

Villa Pelso – Balatongyörök

már 8.500 Ft / Ft/fő/éjtől
Jaczó Győző
2 év telt el a közzététel óta

Apartmanunk Balatongyörök csendes zsákutcájában található. 100m2-en, 4-6 fő számára, 1 nappali, 3 hálószoba, 2 fürdőszoba, 3 wc, konyha lett kialakítva. Medence mellett napozóterasz, grillező, biciklik, téli időszakban szauna és további szolgáltatásokkal várjuk Önöket. A ház adottságainak köszönhetően panorámás ingatlan. A ház szolgáltatásaihoz tartozik még: – Parkoló kialakítva a ház előtt. – Fedett és napozó terasz is van. – Ágynemű és törölköző (belső használatra) van. – Gyerekágy, vasalódeszka, vasaló, hajszárító 2db, ... <p class="read-more-container"><a title="Villa Pelso – Balatongyörök" class="read-more button" href="https://www.balatononszallas.hu/kiado-szallas-balatonon/villa-pelso-balatongyorok/#more-3727" aria-label="More on Villa Pelso – Balatongyörök">Olvasson tovább</a></p>

100 m2
3
2
Zsuzsa nyaralóháza Gyö2- Balatongyörök

Balatoni szállás

Zsuzsa nyaralóháza Gyö2- Balatongyörök

Már 25.000 Ft / Ft/háztól
2 év telt el a közzététel óta

Ez a felújított és parasztház stílusban berendezett nyaraló a népszerű Balatongyöröki hegyoldalon található.   Egy kicsi folyosó, ahol egy zuhanyzóval és WC-vel ellátott fürdőszoba található, vezet a konyhafülkébe és az étkezőbe. Ez a helység dekoratív régi tárgyakkal, fapadokkal, valamint egy asztallal van ellátva. A lépcső a felső emeletre vezet, ahol tágas nappali található LCD TV-vel, kényelmes olvasó karosszékkel, valamint sarokkanapéval felszerelve.   Továbbá két szép hálószoba is rendelkezésre áll: a ... <p class="read-more-container"><a title="Zsuzsa nyaralóháza Gyö2- Balatongyörök" class="read-more button" href="https://www.balatononszallas.hu/kiado-szallas-balatonon/zsuzsa-nyaralohaza-balatongyorok/#more-3567" aria-label="More on Zsuzsa nyaralóháza Gyö2- Balatongyörök">Olvasson tovább</a></p>

2
1
Panoráma Kuckó Gyö1 – Balatongyörök

Balatoni szállás

Panoráma Kuckó Gyö1 – Balatongyörök

Már 4.500 Ft / Ft /fő /éjszaka
2 év telt el a közzététel óta

Ez a különálló nyaralóház Balatongyörök – Becehegy nevű részén található egy nyugodt mellék utcában várja üdülni vágyó vendégeit. A földszinten találunk egy nagyon kényelmesen berendezett nappalit, egy kis konyhasarkot, étkezővel és egy fürdőszobát, mely zuhanyzóval és WC-vel felszerelt. A nappaliból nyílik a nagy panorámás terasz, amely kerti bútorokkal és napellenzővel van felszerelve. Itt valóban élvezheti a fantasztikus kilátást a tóra. A fából készült lépcső a tetőtérre vezet. Itt találjuk a ... <p class="read-more-container"><a title="Panoráma Kuckó Gyö1 – Balatongyörök" class="read-more button" href="https://www.balatononszallas.hu/kiado-szallas-balatonon/panorama-kucko-balatongyorok/#more-2460" aria-label="More on Panoráma Kuckó Gyö1 – Balatongyörök">Olvasson tovább</a></p>

65 m2
2
1

Balatongyörök település leírása:

Balatongyörök Zala megyében, a Balaton északi partján, a Keszthelyi-fennsík tövében a 71-es főút mellett található Vonyarcvashegytől pár száz méterre.

Egyes írások szerint már a római korban egy kisebb telep működött a mai Szépkilátó területén, ahol egy fürdő maradványai is láthatóak. Nevét először 1121-ben említik az Almádi Apátság (ma Monostorapáti) alapítólevelében.

A Szent Mihály-dombon álló Meszes Györk várnak köszönhetően a török időkben kevés veszteség érte. 1732-ben Festetics Kristóf kapta meg a falut, majd a 18. század végére komoly településsé nőtte ki magát.

Végleges nevét, mint Balatongyörök valamikor 1910 környékén kapta meg, de nevét eredetileg valószínűleg Szigliget bánnak, II. Atyusz fiának Györk nevéből ered.

Forrás: AZ ATYUSZ NEMZETSÉG

Még a XX. század elején volt érezhető komolyabb fejlődés, amikor megjelentek az első fürdővendégek, elkészült a vasút és pár évvel később megépült a strandfürdő is.

Említésre méltó, hogy 1990-ben a település az Európa legszebb falunak járó Európa-falu (Prix d’Honneur) kitüntetést kapta.

Jelenben:

Balatongyörökön a kilátók, barlangok és egyéb látnivalóknak köszönhetően rengeteg kikapcsolódási és kirándulási lehetőség kínálkozik. De nem csak a kirándulni vágyóknak kiváló ez a hely, hanem ez a domboldalra épült romantikus kis falu kiválóan alkalmas a nyugodt, családi pihenésekre is, másszóval egy igazi tündérország (Eötvös Károly szavait idézve).

A 71-es főút mellett található pihenő a „Szépkilátó” a nyugat Balaton egyik legkedveltebb kiránduló helye. Az innen nyíló káprázatos kilátás Eötvös Károlyt- politikus, ügyvéd, író, publicista is országgyűlési képviselő- is megihlette és a Balaton körül című művében a következőket írta:

Balatongyörök szépkilátó


„Sohasem felejtem el azt a pillanatot,
Amikor ezt a tündérországot megláttam….
Megálltam, mintha lábam gyökeret vert volna,
Lelkemet ihlet, gyönyör ragadta el. Soha nem láttam még ehhez hasonló gyönyörű tüneményt,”

(Eötvös Károly: Utazás a Balaton körül)


Ez a lélegzetelállító kilátás a Keszthelyi-öbölre, a Szigligeti várra, a túlsó parton fekvő fonyódi dombokra balatongyöröki strand egész területéről is látható, mely a biciklikörút mellett található.  Balatongyörök igazi paradicsom az aktív sport és a vízi sport kedvelőinek is egyaránt, hiszen itt lehet szörfözni, vitorlázni, pecázni és akár a vízi aerobikot is ki lehet próbálni.Mindezek mellett a strand vize is kiváló minőségű, minden évben kék hullám zászlósdíjazást kap, és a lidós partszakasznak köszönhetően ideális hely a kisgyermekes családok részére is.


A Szépkilátóval szemben fekvő büfésor magyaros ízekkel és zamatos balatoni borokkal várja az idelátogatókat. De a borospincék a balatongyöröki Becehegyen is sok szeretettel várják a kirándulókat.

Balatongyörök büfésor
Balatongyöröki friss sültkolbász. Egy jó hideg balatonfelvidéki rizling fröccsel az igazi!

Összehasonlítás