Bringa Tanya és Termelői piac Gyenesdiáson

Egy kis Gyenes…

A balatoni kerékpárkörút mentén, Gyenesdiáson a vasútállomástól pár percre található a Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely fagyizója, mely szezonálisan üzemel. A frissen főzött kézműves fagylaltok mellett, kávék és egyéb édességek (jégkásák) várják az arra járókat. A tulajdonos család szívvel-lélekkel dolgozik és kísérletezik új ízek kitalálásában, melyeket már országosan és világszerte is elismerésekkel díjaztak.

A legjelentősebb díjuk eddig a 2017-ben elnyert Fagylalt Világbajnokság Különdíja, de ezen kívül számos hazai elismerést is begyűjtöttek már.

Kellemesen hideg és fantasztikus ízélményekkel rendelkező fagylaltok kaphatóak Gyenesdiáson

Hatalmas fagylat kínálatukból nem hiányozhatnak a régi megszokott fagylaltok és a különleges új ízek sem. Bátran használják a legkiválóbb minőségű alapanyagokat fagylaltjaik elkészítése során. A tematikus napok mellett (pl.: nagy csokinap, retro fagyinap) minden évben gyermeknapon gondolnak a legkisebbekre is, számukra kis kedvességet ajándékozva.

A fagyizó hamarosan nyit, aki még nem kóstolta, ne hagyja ki ezeket a remekműveket! A fagyizó mellett található a Gyenesdiási Termelői Piac, mely szintén szezonálisan van nyitva. Idén, a hivatalos megnyitó elmaradt ugyan, de az arra járók már ez előtt is találhatnak nyitva ételt és italt kínáló bódékat, a tavaszi hétvégéken. A jelenlegi helyzetre tekintettel az ételeket kizárólag elviteles fogyasztásra vásárolhatóak meg.

Az állandó étel kínálat ( halak, sertéssültek, hurka, kolbász, palacsinta, lángos, kézműves hamburgerek, frissen sütött kürtöskalács, kecskesajt különlegességek, ínyenc saláták, rétesek stb..) megannyi ízletes ital (házi szörpök, csapolt és üveges kézműves sörök, termelői borok, stb.) is szerepel a termékek között. Ezek mellett számos kézműves ajándéktárgyat készítő árus is megtalálható a piacon.

A Nagyközség számos programot szervez a Piacra, a helyi emberek és a turisták szórakoztatására. Kiemelendő közülük mindjárt a nyitónap, amikor is vetőburgonya vásár kíséretében számos szórakoztató műsor zajlik a Piacon, viszont ez a hagyományos vetőburgonya vásár idén szintén elmaradt.

A piachoz tartozó, illetve mögötte elterülő nagy zöldterület, a Kárpáti Korzó, ahol akár egy kellemes sétát tehetünk, vagy a padokon pihenve olvashatunk. Aki aktívan szeretné tölteni az idejét, kültéri edzőpályát, gördeszka pályát is talál itt, vagy akár egy labda társaságában focizhat gyermekeivel. A Korzón rendezik meg a nyári nagyobb programok sokaságát, pl. a Keszegfesztivál, a Bornapokat, Korzó estéket, vagy a Szüreti Mulatságokat is. És innen már csak pár lépés a gyenesdiási Játékstrand, illetve a Balaton.

Szeretettel várja Önöket Gyenesdiás!

Összehasonlítás